Thuisbatterijen

Nu we in Vlaanderen met een digitale meter werken in plaats van met een terugdraaiende teller is het logisch om zonnepanelen te combineren met een thuisbatterij. Zo kan je de elektriciteit die je zonnepanelen overdag produceren, maar niet meteen verbruikt, op een later moment gebruiken. Door de batterij zal je minder stroom van het net moeten afnemen. Een thuisbatterij zorgt dus voor een verhoogt zelfverbruik en uiteraard een verlaagde energierekening.

Gemiddeld gezien gebruikt een huishouden in Vlaanderen slechts 30% van de energie die ze zelf opwekken met zonnepanelen. Wie zonnepanelen combineert met een thuisbatterij kan zijn/haar zelfverbruik verhogen tot bijna 70%. Tot slot kan een thuisbatterij ook tijdens de daluren energie gaan opslaan die op dat moment goedkoper is.

Thuisbatterij Pylontech

Waarom kiezen voor een thuisbatterij?

 • Lagere energiekosten

  Energie die door jouw zonnepanelen wordt opgewekt maar niet meteen wordt verbruikt, zal opgeslagen worden in de thuisbatterij. Deze groene energie kan je dan later nog gebruiken, bijvoorbeeld 's avonds wanneer je zonnepanelen minder stroom opleveren. Door energie te gebruiken die je zelf hebt opgewekt, zal je geen dure elektriciteit moeten aankopen van het net en logischerwijs kunnen genieten van een lagere energierekening.

 • Groene & duurzame energie

  Zoals aangegeven onder het tabblad zonnepanelen, levert een zonne-installatie groene en duurzame stroom op. Echter blijkt dat we in Vlaanderen gemiddeld minder dan 30% van onze eigen zonne-energie gebruiken. Met een thuisbatterij zal je veel meer van deze energie kunnen gebruiken waardoor je optimaal gebruik maakt van de groene en duurzame energie die je zelf hebt opgewekt.

 • Minder afhankelijk van energieleveranciers

  Door het installeren van een thuisbatterij wordt je minder afhankelijk van energieleveranciers en hun schommelende prijzen. Doordat je groene stroom, geproduceerd door je zonnepanelen, lokaal kan opslaan in je thuisbatterij zal je zelfverbruik gaan stijgen. Je zal dus meer zelf opgewekte groene energie verbruiken en minder stroom van het net moeten aankopen.

 • Back-up

  Een thuisbatterij werkt bovendien ook als een noodvoorziening bij stroompannes. Als er problemen zijn met het net zal je toch nog gebruik kunnen maken van de energie die je zelf hebt opgewekt. Je bent zoals aangegeven minder afhankelijk van energieleveranciers.

Onze werkwijze

Eerste contact

Tijdens het eerste contact gaan we na of er een match is met  Advanced Energy en de oplossingen die we aanbieden.

infogesprek

We kijken samen naar de meest interessante en duurzame oplossingen voor jouw woning en behoeften.

Offerte op maat

Op basis van het infogesprek wordt er een offerte opgemaakt die aansluit bij jouw verwachtingen

technisch bezoek

Indien nodig komen we bij jou langs om alle praktische zaken op een rijtje te zetten en de installatie voor te bereiden.

installatie

We plaatsen op locatie de gewenste apparatuur en dat met oog voor design, duurzaamheid en kwaliteit. Zo maken we van jou een tevreden klant. 

Interesse? Contacteer ons

Opzoek naar een installateur van zonnepanelen, thuisbatterijen, warmtepompen en/of laadpalen? Neem zeker even contact op en ontdek hoe Advanced Energy ook jou kan vederhelpen.  

Logo Advanced Energy met tekst in het wit

 

Uw partner in Zonnepanelen, Thuisbatterijen, Warmtepompen, Airco’s en Laadpalen.