Laadpalen

Het staat in de sterren geschreven dat we (binnenkort) met z’n allen elektrisch gaan rijden. Om deze elektrische wagens rijdende te houden, is het van belang dat er voldoende laadpunten zijn zodat iedereen de batterij van zijn/haar auto vlot kan opladen. Als je een elektrische wagen hebt, is het aangeraden om ook een laadpaal te installeren. Op die manier vermijd je lange wachtrijen aan de openbare laadpunten én kan je je stroom nog efficiënter gaan inzetten indien je over zonnepanelen en een thuisbatterij beschikt.

Uiteraard bestaan er verschillende types laadpalen. Welk soort laadpunt jij best kan laten installeren hangt af van de omvormer van jouw elektrische wagen, de daarbij horende laadkabel en de aansluiting van het elektriciteitsnet in jouw woning. Neem contact op met Advanced Energy en ontdek welk type laadpunt jij best kan aanschaffen.

Laadpaal Smappee EV Wall

Waarom kiezen voor een eigen laadpaal

 • Te weinig publieke laadpalen

  Het aantal elektrische auto's neemt sneller toe dan het aantal publieke laadpunten. Dit onevenwicht in combinatie met het feit dat elektrisch laden langer duurt dan brandstof tanken zal logischerwijs leiden tot lange wachtrijen. Kies voor jouw eigen laadpaal en vermijd de wachtrij aan de publieke laadstations.

 • Goedkoper opladen

  Elektrisch rijden is sowieso al goedkoper dan het rijden op fossiele brandstof. Bovendien zal je nog minder betalen als je je auto thuis oplaadt aangezien je eigen stroom een stuk goedkoper is dan die van een openbare laadpaal. Dit is zeker het geval wanneer je dit kan combineren met zonnepanelen (en een thuisbatterij). Op die manier kan je je auto gratis opladen met de groene stroom die je zelf hebt opgewekt.

 • Sneller & veiliger

  De batterij van sommige elektrische auto's kan je opladen met een normaal stopcontact. Toch raden we je aan om je auto zoveel mogelijk op te laden met een laadpaal omdat dit veiliger én sneller is. Zo is een landpaal brandveilig en zal je veel efficiënter opladen dan via het stopcontact.

 • Geld verdienen

  Je kan je laadpaal ook openbaar maken waardoor anderen hem kunnen gebruiken. Als je laadpaal op privéterrein geplaatst is kan je vervolgens jouw stroom gaan verkopen aan anderen die hun elektrische wagen willen opladen via jouw laadpunt.

Onze werkwijze

Eerste contact

Tijdens het eerste contact gaan we na of er een match is met  Advanced Energy en de oplossingen die we aanbieden.

infogesprek

We kijken samen naar de meest interessante en duurzame oplossingen voor jouw woning en behoeften.

Offerte op maat

Op basis van het infogesprek wordt er een offerte opgemaakt die aansluit bij jouw verwachtingen

technisch bezoek

Indien nodig komen we bij jou langs om alle praktische zaken op een rijtje te zetten en de installatie voor te bereiden.

installatie

We plaatsen op locatie de gewenste apparatuur en dat met oog voor design, duurzaamheid en kwaliteit. Zo maken we van jou een tevreden klant.

Interesse? Contacteer ons

Opzoek naar een installateur van zonnepanelen, thuisbatterijen, warmtepompen en/of laadpalen? Neem zeker even contact op en ontdek hoe Advanced Energy ook jou kan vederhelpen.  

Logo Advanced Energy met tekst in het wit

Uw partner in Zonnepanelen, Thuisbatterijen, Warmtepompen, Airco’s en Laadpalen.