Zonnepanelen

Zonnepanelen worden gezien als een slimme investering en zijn dan ook enorm populair, zeker in combinatie met een thuisbatterij. Het laten installeren van zonnepanelen, door een erkend RESCert-installateur, is vandaag dan ook goedkoper dan ooit.

Ondanks de stijgende energieprijzen verbruiken we in Vlaanderen steeds meer elektriciteit. Zo gaan we elektrisch rijden, koken, verwarmen, koelen, … en beschikken we over als maar meer elektrische apparaten. Om in te spelen op deze stijgende kosten is het voordelig om zonnepanelen te laten installeren. 

Met een zonne-installatie zal je fors kunnen besparen op je energierekeningen. Bovendien zullen de panelen zichzelf op korte termijn terugverdienen en nadien zelfs geld opleveren

Zonnepanelen worden geplaatst op een particuliere woning

Waarom kiezen voor Zonnepanelen

 • Geld besparen en verdienen

  Door zelf groene stroom op te wekken ga je meteen besparen op je energierekening. Uw zonnepanelen zullen zichzelf binnen de 6-10 jaar terugverdienen. Gezien zonnepanelen vandaag de dag een levensduur hebben van zo'n 25 tot 30 jaar zullen ze zelfs geld gaan opbrengen, zeker in combinatie met een thuisbatterij. Het rendement van zonnepanelen ligt dus een pak hoger dan dat van een spaarrekening.

 • Onafhankelijk van energieleveranciers

  Door zonnepanelen te laten installeren wordt u minder afhankelijk van energieleveranciers en hun schommelende prijzen. Terwijl jouw zonnepanelen iedere dag gratis groene stroom opleveren, stijgt de elektriciteitsprijs in Vlaanderen jaarlijks met minstens 5%.

 • Duurzaam & ecologisch

  In vergelijking met fossiele energiebronnen zijn zonnepanelen enorm duurzaam. Zo veroorzaken ze geen broeikasgassen of andere milieuvervuilende stoffen. Met een tiental zonnepanelen bespaar je dan ook al snel 1400 kilo aan CO2 per jaar. Bovendien levert de zon onuitputtelijke energie voor iedereen. Zonnepanelen zijn voor 90% gemaakt uit recyclebaar materiaal zodat er nadien nieuwe panelen van gemaakt kunnen worden. Tot slot zullen zonnepanelen al na twee jaar de hoeveelheid co2 besparen die werd verbruikt tijdens het productieproces.

 • Waardestijging van uw woning

  Het plaatsen van zonnepanelen is niet enkel goed voor het dalen van je energierekening, maar het zal ook de waarde van je woning doen stijgen. Uit onderzoek is gebleken dat Vlamingen meer willen betalen voor een woning met zonnepanelen of andere energie-efficiënte oplossingen. De installatie van zonnepanelen zorgt dus voor een hogere vraagprijs voor je huis. Deze waardevermeerdering staat ongeveer gelijk aan de aankoopprijs van de installatie.

Zonnepanelen leveren je geld op

Een gemiddeld huishouden in Vlaanderen kan meer dan €20.000 verdienen door het plaatsen van zonnepanelen.

Gezin met één kind

→ De Vlaamse overheid heeft een Zonnekaart gemaakt van Vlaanderen. Bekijk hier in hoeverre uw woning geschikt is voor zonnepanelen. 

 

Onze werkwijze

Eerste contact

Tijdens het eerste contact gaan we na of er een match is met  Advanced Energy en de oplossingen die we aanbieden.

infogesprek

We kijken samen naar de meest interessante en duurzame oplossingen voor jouw woning en behoeften.

Offerte op maat

Op basis van het infogesprek wordt er een offerte opgemaakt die aansluit bij jouw verwachtingen

technisch bezoek

Indien nodig komen we bij jou langs om alle praktische zaken op een rijtje te zetten en de installatie voor te bereiden.

installatie

We plaatsen op locatie de gewenste apparatuur en dat met oog voor design, duurzaamheid en kwaliteit. Zo maken we van jou een tevreden klant. 

Interesse? Contacteer ons

Opzoek naar een installateur van zonnepanelen, thuisbatterijen, warmtepompen en/of laadpalen? Neem zeker even contact op en ontdek hoe Advanced Energy ook jou kan vederhelpen.  

Logo Advanced Energy met tekst in het wit

 

Uw partner in Zonnepanelen, Thuisbatterijen, Warmtepompen, Airco’s en Laadpalen.