Warmtepompen

Door de stijgende gasprijzen wordt het verwarmen van je woning steeds duurder wanneer je nog gebruik maakt van traditionele verwarmingsinstallaties. Een warmtepomp kan ook voor jou een interessant alternatief zijn gezien dit energiezuiniger en milieuvriendelijk is. Omwille van deze voordelen zal de installatie van (hybride) warmtepompen binnenkort zelfs verplicht worden in Vlaanderen. 

Bij Advanced Energy kiezen we er bewust voor om te werken met lucht-lucht (airco’s) en lucht-water warmtepompen. Ontdek hieronder waarom!

Lucht-lucht warmtepomp / airco

Vandaag zijn lucht-lucht warmtepomp / airco’s populairder dan ooit. Het voordeel van deze techniek is dat je actief kan koelen én efficiënt kan verwarmen. Een andere voordeel is dat dit altijd en overal kan gezien het om een uitbreiding / vervanging is van de bestaande installatie. Ontdek hieronder de voordelen van onze warmtepompen.

Daikin lucht-lucht warmtepomp airco stylish zwart

Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp is een veelbelovende verwarmingstechniek met enorm veel potentie. Het grote voordeel van de lucht-water warmtepomp is dat het om een eenvoudige installatie gaat die ook instaat voor het verwarmen van het sanitaire warm water. Ontdek hieronder de voordelen van onze warmtepompen.

Waarom kiezen voor een warmtepomp?

 • Grote energiewinst

  Warmtepompen hebben een zeer hoog rendement met als gevolg dat je energiefactuur sterk zal dalen. Je zal vooral veel gaan besparen op gas gezien een warmtepomp met een efficiëntie van 400% (SCOP) veel beter presteert dan een gascondensatieketel die slechts 100% presteert. Omwille van de stijgende energieprijzen en de situatie in Rusland is dit een groot voordeel.

 • Milieuvriendelijk

  Een warmtepomp is een milieuvriendelijk alternatief om je woning mee te verwarmen of verkoelen. De warmtepomp zal de energie uit de lucht onttrekken en werkt dus op basis van een duurzame energiebron. Zo stoot je veel minder CO2 uit. Een warmtepomp wekt maar liefst tot 80% van zijn geproduceerde warmte op uit deze hernieuwbare energie, terwijl er voor de andere 20% elektriciteit wordt gebruikt. Eén kW elektriciteit wordt dus omgezet in 5 kW warmte. Dit is dus zeer interessant in combinatie met zonnepanelen.

 • Eenvoudig en snel geïnstalleerd

  In vergelijking met een geothermische warmtepomp is een lucht-lucht of een lucht-water warmtepomp eenvoudig en snel geïnstalleerd. Zo zijn er geen dure graafwerken nodig. Bovendien hebben warmtepompen minder onderhoud nodig dan traditionele cv-ketels. Zo zijn er geen dure grondboringen nodig en is er een milieuvergunning niet verplicht.

 • Verwarmen, koelen én luchtzuiverend

  Met een warmtepomp kan je je woning zowel verwarmen als koelen. De buitenunit van de warmtepomp zal warmte aan de lucht gaan onttrekken om zo je woning te verwarmen. Indien het te warm is kan je deze werking bij een lucht-lucht warmtepomp omkeren zodat je een airco hebt. Bovendien zal een lucht-lucht warmtepomp de lucht zuiveren. Dit soort warmtepomp bevat een filtersysteem dat huisstof, geuren en pollen bestrijdt.

 • Subsidies + Relatief goedkoop

  De installatiekosten voor een lucht-lucht warmtepomp zijn relatief laag wanneer je deze gaat vergelijken met een geothermische warmtepomp. Bovendien kan je, net als voor zonnepanelen, thuisbatterijen en laadpalen, in aanmerking komen voor subsidies bij de installatie van je warmtepomp. Voor meer informatie kan je terecht op de website van de Vlaamse overheid.

Onze werkwijze

Eerste contact

Tijdens het eerste contact gaan we na of er een match is met  Advanced Energy en de oplossingen die we aanbieden.

infogesprek

We kijken samen naar de meest interessante en duurzame oplossingen voor jouw woning en behoeften.

Offerte op maat

Op basis van het infogesprek wordt er een offerte opgemaakt die aansluit bij jouw verwachtingen

technisch bezoek

Indien nodig komen we bij jou langs om alle praktische zaken op een rijtje te zetten en de installatie voor te bereiden.

installatie

We plaatsen op locatie de gewenste apparatuur en dat met oog voor design, duurzaamheid en kwaliteit. Zo maken we van jou een tevreden klant.

Interesse? Contacteer ons

Opzoek naar een installateur van zonnepanelen, thuisbatterijen, warmtepompen en/of laadpalen? Neem zeker even contact op en ontdek hoe Advanced Energy ook jou kan vederhelpen.  

Logo Advanced Energy met tekst in het wit

Uw partner in Zonnepanelen, Thuisbatterijen, Warmtepompen, Airco’s en Laadpalen.